De ce se tem barbatii de casatorie!!


Barbatii evita de multe ori intr-o relatie sa faca urmatorul pas, cel de a-si cere partenera de sotie. La baza acestei ezitari sta o teama irationala de "ideea de casnicie". Probabil nici ei nu pot explica ce ii sperie atat de mult in urmarea acestui pas, caci motivele invocate de acestia sunt adesea banale.
1. Influenta sociala - Se pare ca barbatii sunt influentati de conceptul comun privind ideea de a fi casatoriti. Practic, exista un curent general in randul populatiei masculine prin care acestia evita discutiile despre casatorie, fac glume pe baza acestui subiect sau chiar discrediteaza institutia mariajului.
2. Nuntile scumpe - Este posibil ca un barbat sa nu faca marele pas pentru ca nu are o situatie financiara stabila si considera ca nu ii poate oferi viitoarei mirese ceea ce merita.Pentru un barbat nu exista vreo explicatie care sa-i linisteasca complet si sa justifice suma uriasa cheltuita pentru o ceremonie ce dureaza doar cateva ore.
3. Raportarea la trecut - Barbatii sunt de cele mai multe ori tributari unui anumit gen de relatie, astfel incat ei se asteapta la acelasi traseu. Daca in relatia trecuta totul s-a raportat la intalniri, obligatii si apoi despartire, ei nu vor cunoaste alt deznodamant.
4. Teama de divort - Chiar daca cel vizat nu a trecut el insusi printr-un divort ,nesiguranta si modelele negative din jurul sau il fac sa isi puna serioase probleme cu privire la siguranta casniciei. Nimeni nu are certitudine ca totul va fi bine in viitor.Trebuie subliniat ca orice actiune implica riscul insuccesului, dar pe de alta parte succesul poate fi obtinut prin risc si efort sustinut.
5. Subminarea autoritatii si teama ca spatiul intim sa nu fie invadat -  De multe ori barbatii se simt ca le este invadat spatiul personal si este posibil, sa nu fie pregatiti pentru o astfel de situatie. Nici ideea ca totul va deveni "al nostru" si nu mai e "al meu" nu este una prea placuta. Aceasta nu inseamna nici pe departe egoism sau materialism, ci este o reminescenta a sentimentului de suprematie, de a fi cel care conduce si detine autoritatea. A imparti viata cu cineva inseamna a imparti obiceiurile zilnice, atentia, problemele, satisfactiile si chiar si bunurile materiale.  

Subsemnatul le recunoaste pe toate!! :D ;)    si ceva pt fete:   (fara suparare)

6 comments:

  1. De ce se tem barbatii de casatorie!!???/ de prosti!!

    ReplyDelete
  2. aha sa inteleg ca esti o fata refuzata cand te-ai dus cu inelul???

    ReplyDelete
  3. fuck... iar mi se confirma ca trebuia sa fiu barbat

    ReplyDelete
  4. pff, io ma tem mai mult ca ei, de ea!:))
    sper sa nu ma ceara nimeni..
    si daca ma cere, sa inteleaga de ce nu vreau:D

    ReplyDelete
  5. cum mai fetelor,parca asta era visul major al oricarei femei:sa fie mireasa!!!!!ce sa intamplat?

    ReplyDelete
  6. Hahahaha.. A stramosilor..aiureaaaa

    ReplyDelete